Guide: How To Choose The Right Shoes For Your Wedding (Groom Edition) - Heppo.com

Guide: Hur du väljer rätt skor till ditt bröllop (Groom Edition)

Att välja rätt skor till sin bröllopskostym är lika viktigt som att välja rätt slips eller ficknäsduk. Med så många stilar, färger och material att välja mellan kan det vara överväldigande att fatta rätt beslut. Här är några tips som hjälper dig att välja de perfekta skorna för din stora dag.

Tänk först på hur formellt ditt bröllop är. Om du ska ha en smokingfest måste du ha skor som är lika formella. Ett par svarta oxfordsskor i lack eller loafers med en elegant silhuett kommer att göra susen. För ett mer avslappnat bröllop är bruna läderskor ett bra alternativ. Välj ett par brogues eller derbies för en avslappnad men ändå elegant look.

Tänk sedan på färgen på din kostym. Om du bär en svart eller mörk marinblå kostym ska du välja svarta skor. Om du bär en ljusare kostym är bruna skor ett bra val. Du kan också välja ett par skor i en kompletterande färg för att ge din outfit lite visuellt intresse.

När det gäller material är läder alltid ett säkert kort. Det är slitstarkt, bekvämt och ser bra ut till en kostym. Välj ett par skor med en ovandel i högkvalitativt läder och en lädersula för en klassisk och tidlös look. Om du ska gifta dig på sommaren eller i ett varmt klimat kan du överväga skor i lättare material som mocka eller canvas.

Slutligen, se till att dina skor passar ordentligt. Skor som inte passar kan kännas obekväma och försämra ditt utseende. Ta dig tid att prova olika stilar och storlekar, och gå runt i dem för att se till att de är bekväma och inte glider av fötterna.

Här är tre typer av skor som är lämpliga för män att bära på sin bröllopsdag:

Oxfords: Oxfords är ett klassiskt och tidlöst val och är en formell sko med snörning som är perfekt för ett traditionellt bröllop. Välj svarta eller bruna oxfords i läder med en elegant silhuett för en sofistikerad look.

Loafers: Om du vill ha en mer avslappnad eller ledig look är loafers ett bra alternativ. Det är bekväma slip-on-skor som finns i en mängd olika stilar och material, från läder till mocka. Välj ett par loafers i en färg som kompletterar din kostym för en enhetlig look.

Brogues: Brogues är en elegant och mångsidig sko som kan kläs upp eller ner. De har dekorativa perforeringar längs skons kanter och finns i en mängd olika färger och material. Välj ett par bruna läderbrogues för ett rustikt eller vintagebröllop, eller svarta läderbrogues för en mer formell tillställning.

Sammanfattningsvis handlar valet av rätt skor till din bröllopskostym om att matcha kostymens formalitet, färg och material, samtidigt som du säkerställer en bekväm och korrekt passform. Genom att följa dessa tips kan du vara säker på att du ser ut som bäst på din stora dag.