How to Measure Kids' Feet for Online Shoe Shopping: A Comprehensive Guide - Heppo.com

Hur man mäter barns fötter för online-shopping av skor: En heltäckande guide

När det gäller att köpa skor för barn online är det viktigt att få rätt passform för att de ska känna sig bekväma och må bra. Även om det kan verka utmanande kan det förenkla processen att mäta ditt barns fötter noggrant. I den här guiden går vi steg för steg igenom hur du mäter ditt barns fötter och ser till att deras nya par skor passar perfekt.

 1. Samla ihopde nödvändiga verktygen:
 • En linjal eller ett måttband
 • Ett pappersark
 • En penna eller blyertspenna
 • Ett par strumpor som ditt barn brukar ha till skorna
 1. Förbered mätområdet: Hitta en plan yta, helst ett hårt golv, där ditt barn kan stå bekvämt under mätningen. Se till att det inte finns några hinder som kan försvåra en korrekt mätning.

 2. Rita ditt barns fötter: Placera pappersarket på golvet och låt ditt barn stå på det. Hjälp barnet att bibehålla en naturlig och avslappnad fotställning. Rita en kontur av båda fötterna med hjälp av pennan eller blyertspennan. Se till att pennan hålls vinkelrätt mot papperet för att undvika att mätningarna blir skeva.

 3. Mät längden: Använd linjal eller måttband och mät avståndet från baksidan av hälen till den längsta tån på varje fot. Anteckna måtten i centimeter (cm) för noggrannhetens skull.

 4. Bestäm skostorlek: Jämför de uppmätta längderna med skostorlekstabellen, som ger ett motsvarande storleksintervall för varje fotlängd. Se till att du väljer en storlek som passar den längre foten om det finns en liten skillnad mellan måtten.

 5. Ta hänsyn till ytterligare faktorer: Även om fotlängden är det primära måttet finns det några ytterligare faktorer att ta hänsyn till för optimal passform:

 • Bredd: Vissa skomärken erbjuder olika breddalternativ. Om ditt barn har bredare eller smalare fötter bör du överväga att välja en storlek med motsvarande bredd.

 • Tillväxtutrymme: Barns fötter växer snabbt, så det är bra att lämna lite utrymme för tillväxt. En tumbredd eller ca 1,5 cm är en bra tumregel.

 • Skostil: Vissa skomodeller, t.ex. sandaler eller stövlar, kan ha särskilda krav på passform. Kontrollera alltid varumärkets riktlinjer för storlek för specifika stilar.
 1. Konsultera tabeller för storleksomvandling: Om du köper skor från en annan region eller använder ett annat storlekssystem än det europeiska bör du konsultera tillförlitliga storlekskonverteringstabeller för att säkerställa korrekthet.

Genom att följa dessa steg-för-steg-instruktioner kan du tryggt mäta ditt barns fötter inför skoköp på nätet. Kom ihåg att ta hänsyn till ytterligare faktorer som bredd, tillväxtutrymme och specifika skomodeller. Detta tillvägagångssätt hjälper dig att välja skor med perfekt passform, vilket säkerställer ditt barns komfort, stöd och fothälsa när de ger sig ut på sina dagliga äventyr.

Heppos generiska storlekstabell för barn:
Children's Size Chart

Observera att denna storlekstabell är generisk och att skostorlekarna kan variera något mellan olika märken, så det är alltid en bra idé att titta i det specifika märkets storlekstabell för de mest exakta måtten.

Barns fötter växer olika snabbt och sambandet mellan storlek och ålder ska endast ses som en referens och/eller hjälp för att välja rätt storlek. Vår storleksguide ska ses som ett verktyg, och vi kan inte garantera att den alltid är 100 % korrekt.

Glöm inte att om de skor du beställer från Heppo.com av någon anledning inte passar, erbjuder vi en mycket generös 365-dagars fri returpolicy, vilket ger dig komfort och förtroende att prova vår sida.

Trevlig skoshopping!